Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

dobrodosli

kraljevskabanja

 

 

 

Posetite nas!

Obavestite prijatelje o nama!

Niška Banja danas

Niška Banja je danas, zahvaljujući svojoj infrastrukturi i lekovitim termalnim izvorima koje poseduje,  jedan je od najznačajnijih turističkih potencijala Srbije.  Po svojim termo-mineralnim vodama  i mineralnom peloidu,  Niška Banja je poznata i van granica Srbije.

Lekovitim  faktorima,  poput blage, umereno-kontinentalne klime koja se odlikuje  prijatnim letima i blagim zimama (u medicinskom smislu se svrstava u umirujuće-sedativne klime), mineralnim  blatom, termo-mineralnim vodama, predivnom  vegetacijom, lepo uredjenim  parkom  koji se prostire na  površini od 5 ha i drugim sadržajima  koje nudi, Niška Banja danas privlači posetioce iz svih krajeva zemlje, ali i iz okolnih zemalja.

Lekovite vode se koriste za piće i kupanje, a postoji pet različitih izvora:                          

  • Glavno vrelo“ - oko 38C
  • „Suva Banja“ -  12 - 37C
  • „Školska česma“ 17 - 19C
  • „Banjica“
  • „Pasjača“

Pored termalne vode se u terapiji koriste i lekovita blata ( peloid ) od retkog , radioaktivnog bigra koji ova banja poseduje, a u terapijske svrhe se takodje koristi i radioaktivni gas radon po kojem je ova banja specifična.

U Niškoj Banji se leče bolesti lokomotornog aparata, kardiovaskularne bolesti, stanja posle hirurške revaskularizacije miokarda, rehabilitacija bolesnika posle ugradjiivanja endoproteze kuka i kolena, postraumatska stanja, stanja posle oštećenja centralnog i perifernog motornog neurona, zapaljenski i funkcionalni sterilitet.

Institut „Niška Banja“ je kompleks koji sadrži stacionar „Radon“, stacionar „Zelengora“, stacionar „Terme“ i kupatila. Institut je opremljen savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje u oblastima neinvazivne kardiološke dijagnostike, reumatologije i ortopedske hirurgije.

 

 

 

Share |
footer pocetna kontakt prijatelji
Copyright © 2010 - 2014 www.smestajristic.com Niška Banja